1. Wat wilt u?

Maak een uitvoerige wensenlijst voor uw nieuwe badkamer. Schrijf alles op wat u wilt. Laat alle huisgenoten mee schrijven en hun wensen kenbaar maken. Bedenk dat een badkamer lang mee gaat en dat u moet kunnen inspelen op veranderende situaties. Houd rekening met opgroeiende kinderen, of met kinderen die binnenkort het huis uit gaan. Houd rekening met uw leeftijd en wat die met zich kan meebrengen. Nu kan het allemaal nog. Neem de tijd voor deze lijst; hang 'm aan de muur en schrijf er dingen bij en streep er dingen af.
1. Wat wilt u?

2. Zoek inspiratie!

Blader door het Plieger inspiratieboek en de talloze woon- en lifestylebladen. Knip plaatjes uit van kleuren, sferen en structuren die u mooi vindt en maak daar een zogeheten "moodboard" van. Verzamel tips en inspiratie over slimme opstellingen en handige vondsten. Het helpt u erachter te komen wat u mooi vindt.

2. Zoek inspiratie!

3. Schets uw nieuwe badkamer

Maak op ruitjespapier een schets van de door u gewenste badkamer. Zet de maten uit van de beschikbare ruimte en teken waar de waterleidingen en de afvoerpunten moeten komen. Daarna gaat u schuiven met de badkamerelementen, totdat alles daar staat of hangt waar u het wilt hebben.

3. Schetsen

4. Maak een begroting

Wat wilt of kunt u uitgeven aan uw badkamer? Maak een goede rekensom, waarin u eventuele offertes van aannemer of installateur alvast opneemt. Bij renovatie moet u naast installatie en materiaal ook nog met verbouwingskosten rekening houden. Vergeet niet ook een post voor de inrichting op te nemen!

4. Begroting

5. Kom langs bij Plieger

Gewapend met schets en begroting komt u naar de Plieger toonzaal. Overigens bent u ook zonder ontwerp welkom. Wilt u dat onze adviseur voldoende tijd voor u uittrekt, maak dan een afspraak. Aan de hand van uw ontwerp loopt u met onze adviseur nog eens alle facetten langs: techniek, financiƫn, wet- en regelgeving maar ook de leukere zaken als inrichting, routing, materiaalkeuze en sfeerbeelden. Dan is het tijd de toonzaal in te gaan voor de nodige inspiratie. Met de adviseur maakt u een voorselectie van de te gebruiken producten. Tenslotte maakt u samen met de adviseur een schets, die de adviseur vervolgens - soms na overleg met de installateur - uitwerkt tot een uitgebreid en gedetailleerd ontwerp, inclusief een realistische totaalofferte.

5. Kom langs

6. Aanschouw de bouw

Als de keuzes zijn gemaakt en de spullen besteld en afgeleverd, gaat uw installateur aan het werk. Zoals dat geldt voor de rest van de (nieuw)bouw of verbouwing, geldt ook hier: ga regelmatig kijken naar de vorderingen. Dat is niet alleen leuk en spannend, maar kan ook zeer nuttig zijn. Waar gewerkt wordt, worden immers wel eens fouten gemaakt en door regelmatig te gaan kijken kunt u dat voorblijven of tijdig signaleren.
6. Aanschouw

7. In bad

Het mooiste moment is daar: voor de eerste keer het bad laten vollopen of de douche aanzetten en dan heerlijk genieten van de weldaad van uw eigen minikuuroord.

7. In bad